I går när jag kom hem, hade P dukat upp räkmackor och skumpa, ballonger och blommor. Superfint.
K kom. Fick en fin sjal av henne jag gått och sneglat på. Fick paket av P, med trådlösa hörlurar till min telefon som jag önskat mig.
Men, så säger han: "Öppna inte förpackningen, för dom får in en nyare modell om några veckor och jag har snackat med killen i butiken så det är helt ok att vi lämnar tillbaka dessa och avvaktar tills den nya modellen kommer”
"Ok!" säger jag, intet ont anandes.
Vi äter och myser och blir proppmätta och K dukar av.
Då ligger en tidningsartikel under min tallrik som P skrivit på: ”Här har jag bokat bord på fredag 19:30” och jag börjar irrläsa för att försöka förstå vart det är vi ska.
Här är artikeln:
U Kucharzy
Är det verkligen en restaurang eller är det en teaterpjäs vi hamnat mitt i? U Kucharzy betyder ”Hos kockarna” och här blir matlagningen ett riktigt skådespel. Det är rörigt men charmigt; en man tar emot vid entrén, en annan visar till bordet, en tredje tar emot beställningen, en fjärde serverar dryck och sedan börjar den riktiga showen!
En vitklädd kock dyker upp vid bordet med en saftig, blodröd köttbit från en gård nära stan. Med van hand och vass kniv hackar han upp det som ska bli vår biff tartar. Innan vi vet ordet av ligger den fint serverad med alla de rätta ingredienserna väl inbäddade.
Kockarna, som är handplockade från olika delar av Polen, agerar servitörer och lägger upp maten direkt på gästernas bord. Övriga servitörer verkar ha fått jobbet lika mycket för sina skådespelartalanger eller sitt utseendes skull som för sin servicekänsla. Kring det öppna köket i lokalens mitt cirkulerar nämligen den sure servitören, såväl som den skallige, den med näsan och han med det pillemariska flinet. Ägaren Adam Gessler verkar ha ”castat” ihop sin flotta av medarbetare till restaurangen som ligger i det forna köket på det numera stängda, anrika hotellet Europeijski.
Slitna kakelplattor, exponerade rör och enkel inredning leder tankarna till coola hak i Londons Shoreditch eller New Yorks Meatpacking District. Själva maten skulle lätt kunna komma i skymundan i den här konceptuella restaurangen, men den gedigna, polska mat som serveras är vällagad och hjärtevärmande. Kötträtterna – som anka, biffroulad eller rostbiff på ben som sakta grillats över öppen eld, kan varmt rekommenderas, liksom pierogi – degknyten fyllda med färskost, svamp eller kött.
U Kucharzy, ul Ossolinskich 7, 022-826 79 36, http://www.gessler.pl/.
Så, nu ska vi till Warszawa på fredag – helt crazy och så himla KUL!
Han är bara bäst min P!!!!! ♥
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)

Så himla najs! Önskar er en härlig resa och en annorlunda matupplevelse.
SvaraRaderaKram C